24 jul 2014

Ironman Hawaii

Nu är det knappa tre månader kvar till Ironman-tävlingarnas tävling, nämligen Ironman Hawaii. För att som profs få tävla på Hawaii gäller det för killarna att vara topp 50 på Kona Pro Ranking(KPR)-listan och för tjejerna topp 35. Den första tävlingen på Ironmandistans som de kan börja samla poäng på är Ironman Japan den 24:e augusti. Detta innebär alltså att Ironman Kalmar är en av de sista tävlingarna för att samla kvalpoäng. Förutom att samla tillräckligt många KPR-poäng kan proffsen även få en startplats genom att placera sig högt i resultatlistan föregående år eller ha kommit i mål flera år på raken och sedan enbart validera sin plats genom att ta sig i mål på en Ironman-tävling.

[image action=”none” image_action_link=”#” target=”_self” align=”” image_size_alias=”” image_alt=”” link_title=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” img_animated=”0″ effect_animation=”” translate_x=”” duration=”” delay=”” pos_abs=”0″ sc_id=”sc1406190580336″]http://magnusj.com/wp-content/uploads/2014/07/IMG_0743.jpg[/image]

 

Att Ironman Kalmar ligger så sent är alltså riktigt bra, då de har chans att locka många snabbingar som inte har sin startplats till Hawaii klar. På damsidan står redan Leanda Cave på startlistan och då hon inte validerat sin plats till Hawaii, kommer hon säkerligen komma till start. Andra snabba tjejer som inte lyckats kvala in än är tex. Amy Marsh, Sophie Goos, Rebakah Keat, Natascha Badmann med flera. På herrsidan ska tydligen Craig Alexander försöka validera sin plats någonstans i slutet av Augusti, trots att han förra året körde för sista gången. Även Timo Bracht har inte validerat sin plats ännu. Precis utanför listan återfinns snabbingar som Marino Vanhoenacker,  Paul Ambrose, Daniel Halksworth och förra årets snabbaste age group-tävlande Kyle Buckingham.

Att få se någon/några av dessa köra i Kalmar skulle så klart vara riktigt roligt både för oss i publiken, de tävlande och arrangörerna.

[tmm_video type=”youtube” full_width=”0″ width=”300″ height=”200″ sc_id=”sc1406191058595″]https://www.youtube.com/watch?v=sp2r5nP9Y6c[/tmm_video]

Leave a Comment