Om Magnus.J Coaching

Individuell coaching inom triathlon, simning, cykling samt löpning baserat på vetenskap och erfarenhet där inget är standardiserat, utan formas helt utifrån dina förutsättningar och mål. Praktisk coaching med tränare på plats erbjuds för dig som vill förbättra din teknik, finjustera någon detalj inför ett lopp eller kanske lära sig nya träningsövningar antingen individuellt eller i grupp. Rådgivning/bollplank för dig som inte behöver en tränare, men vill få svar på dina frågor, rådgivning i en specifik situation eller ett professionellt utlåtande inom ditt ämne. Föreläsningar inom triathlon, uthållighetsidrott eller idrottsvetenskap. Träningsläger för dig, din förening eller kanske ditt kompisgäng i Falun eller hos er.

När du anlitar Magnus.J Coaching genom tjänsten individuell coaching får du en träningsplanering som leder till optimal utveckling genom en kombination av variation och specificitet samt ett bra samband mellan träning och återhämtning. Du kommer få mer tid och energi till träning, då du slipper fundera över planering och upplägg. Träningen som genomförs är planerad mot just ditt mål och utformad för att passa just dig, dina förutsättningar och möjligheter. Du har målet och vet var du vill, vi hjälper dig på vägen och ser till att du får ut så mycket som möjligt av varje träningspass.

Magnus Johansson

Coach och ägare

 

magnus

Magnus startade Magnus.J Coaching 2011 och har en kandidatexamen i idrottsvetenskap från Högskolan Dalarna. Programmet som studerats är på 180 högskolepoäng och innebär att Magnus är idrottstränare mot prestationsidrott. På programmet har Magnus studerat bland annat tränarskap, anatomi, idrottsfysiologi, träningslära, tävlingslära med mera. För fullständig utbildningsplan se här.

Vidare har Magnus flera år som elitaktiv triathlet bakom sig och har bland annat genomfört en Ironman på 08.33.44, kommit 11:a (totalt) i Ironman Regensburg, tävlat i Ironman World championship på Hawaii och kommit 7:a i swimrun-tävlingen ö till ö.

Magnus arbetar även som huvudtränare på Hagströmska triathlongymnasium. Han har varit ledare på triathlonförbundets landslagsläger samt föreläser återkommande på högskolan Dalarna om tränings- och tävlingslära.