17 Nov 2014

Simläger

Den gångna helgen har jag spenderat på härliga Norrqvarns hotell som ligger precis intill Göta kanal någon mil från Mariestad. Jag har där varit tränare på ett simläger för både nybörjare och erfarna simmare. Lägret började på lördagsmorgonen med ett kortare löpteknik-pass där deltagarna fick en inblick i hur man kan jobba med teknikträning i löpningen och vad man bör tänka på. Efter det genomfördes ett bålpass innan det blev lunch och sen en inspirationsföreläsning. När föreläsningen var slut och maten sjunkit i magen var det sedan dags för första simpasset.

SimGrupp1

 

Deltagarna var uppdelade i två grupper (nybörjare och erfaren) där de flesta nybörjare aldrig ens försökt simma crawl en meter. Detta pass var på 90 minuter och kvällen avrundades sedan med en smarrig middag och föreläsning. Under dag två genomförde grupperna två simpass var om 75 minuter. Deltagarna i fortsättningsgruppen gjorde stora framsteg med tekniken under dessa pass och nybörjarna kämpade på gjorde ett riktigt bra jobb. Innan sista passet var slut simmade faktiskt alla deltagare i nybörjargruppen minst 25m crawl i ett sträck och jag tappade tappade hakan av deras utveckling. Riktigt imponerande!

 

Simpass

 

Kort sagt var detta en riktigt lyckad helg med slutsålda platser, lyxig mat och generöst bemötande på Norrqvarn samt enorm utveckling hos samtliga deltagare. Att göra sådana här jobb är verkligen så himla kul, samt ger sådan energi och glädje. Tack för det alla deltagare!

Comments

  • Anneli
    17 november, 2014 Svara

    Tack Magnus!! Vilken bra simcoach du är!! Kul att ses och jag lärde mig mycket!!

Leave a Comment